lördag 24 maj 2014

Gula villan på Gårvik

Fotat 2014-05-24 kl. 12:40

Gula villan på Gårvik är snart ett minne blott, nu skall den rivas och resterna forslas bort.
Det var här framför villan, på gräsmattan i en liten ”grop” som jag för några årtionden sedan delvis lärde mig simma när jag inte var i vattnet, i den gula villan höll b.la. sim fröknarna till när dom inte lärde oss barn (då) simma i ”gropen” eller vattnet, fröknarna som jag p.g.a. ålder eller nåt,  inte minns namnet på nu, men det är en petitess i sammanhanget.
Vi, jag och några kompisar, åkte med den oranga (på den tiden var dom oranga) SJ bussen ut till Gårvik runt 9-tiden på morgonen, med i bagaget, förutom ombyte och badlakan hade jag en väska eller kasse med smörgåsar, bullar och lite saft så man klarade sig fram på eftermiddagen, en liten peng till en glass hade jag nog säkert också, sen tog man den oranga bussen hem igen.
Så såg sommaren och sommarlovet delvis ut några somrar, och inte regnade det heller på den tiden, iaf inte när man hade sommarlov i början av 70-talet..och nu skall den Gula villa rivas som har varit en del av Gårvik i urminnes tider, iaf sedan 1930 och då hette Gula villan Gullmarsbo.. jag tycker det är synd att den inte rustas upp.
(en annan bild finns på min flickr sida  HÄR )

3 kommentarer:

Arija sa...

What a lovely old house!

Katrin sa...

So beautiful! How lovely it must be to live there ...

chai-and-chardonnay.blogspot.com sa...

I like the wooden houses of the North . This is an especially nice one …must be nice to live there!