söndag 21 augusti 2011

Åtalad för 1000 mordförsök?

Det blir många år i finkan det, om man skall lägga på åren efter varandra, vilket jag tycker man bör.
77 mord hat ju begåtts, 77 gånger 5 år (minst)  = 385 år..om han sköter sig i finkan kan han väl komma ut efter 3/4 delar..alltså efter ca 288 år (jag kan ju ha räknat fel).
Lägg sedan till mordförsöken, terrordåden o.s.v, då är vi nog uppe i ett halv sekel.

4 kommentarer:

Mangan sa...

vad är poängen? Norge har, liksom de flesta nordeuropeiska länder, inte möjlighet att döma ut typ hundratals år i fängelse - och att döma till 25.000 år är hur som helst helt meningslöst, även när lagen medger det. Det enda det leder till är en orimligt utdragen rättegång. Nej, man bör koncenterera sig på väsentligheterna.

magnus sa...

Poängen är att jag tycker vissa lagar verkligen bör ses över, om han har begått 77 överlagda mord, flera överlagda mordförsök + terrorhandlingar och ändå kanske kan bli fri efter 21 år (eller kortare tid) eller vad det nu stod för ett tag sen, var ligger då meningen med en utdragen rättegångsprocess för alla dessa åtal om antalet år ändå har ett tak. När man har tagit en person på bar gärning, och dessutom att gärningen är styrkt "utom/bortom rimligt tvivel" då skall det inte behövas särskilt lång tid för att utdöma straff, det skall inte heller finnas någon/några förmildrande omständigheter.
Om dessa 1000 åtal har att göra med antalet kronor han skall komma att betala i böter till staten och offren, så rör det sig ju om sådana betydande belopp som han ändå inte har en en chans att kunna betala, staten betalar då dessa och han får bli skyldig staten istället som han ändå inte kan betala.

Anonym sa...

Det finns inte straff nog för den mannen. Hos mig växer mina horn fram och känslan av hämnd är stor... och att han får utstå samma skit, det tycker jag han ska få göra... Men det är min åsikt.

Magnus sa...

nattsyrran: Du är långt ifrån ensam att ha den åsikten.